Automatikus bejelentkezés
belépés

Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete

Bálványos
8614 József Attila u. 31.

telefon: 84 365097
fax: 84 365097
e-mail: strucc@shp.hu
mobil: 20 2634674

Weboldal: http://www.strucc.shp.hu

Cégleírás:
Az egészséges étrend, egészséges táplálkozás alapanyaga A strucchús, a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb. Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak,szív-és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek. A strucchús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás, egészséges étrend alapanyagául szolgál. Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban ,háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe hoszszadalmas tranzakciók nélkül -azonnal be tud épülni, és elősegíti a vörösvértestek képződését.A strucc húsának jellegzetességei. A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes íze van minden testrészének, mely vadhúsra emlékeztet. A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek.
A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál. A strucc étkezési célra felhasználható részei: ALSÓ COMB: a marhalábszárhoz hasonló, inas hús. Elsősorban pörköltnek, levesnek, apró és darálthúsnak kiváló. FELSŐ COMB: az izomkötegeket könnyen szét lehet választani. lehártyázva, szeletelve kitűnő steak! A HÁT HÚSA: színhús, amelye minden húsételnek alkalmas. Hasonló a marhafelsálhoz. NYAK: ugyanannyi csigolyából áll, mint a csirke nyaka, de sokkal több hús van rajta. A marhafarokra megtévesztésig hasonlít. Rendkívül jó leves főzhető belőle. ZÚZA: a szárnyasok zúzájára hasonlít, de lényegesen nagyobb, kb. 1-1,5 kg. A belőle készült pörkölt igen kiadós. MÁJ: súlya 1-1,5 kg. Mindenféle májétel elkészíthető belőle. Puhább mint a többi máj, jellegzetes íze miatt különleges csemege! SZÍV: szintén a szárnyasokhoz hasonló, de nagyobb azoknál. Elkészítésének módja is hasonló. GYOMOR: a marhabendőhöz hasonlít de annál húsosabb. A pacal kedvelői imádni fogják! Elkészítése ?delikátesz volta miatt ? új kihívást jelent a konyha magyar mestereinek! Itt a lehetőség számukra, hogy új ételeket alkossanak, nevük minél előbb ismert legyen a gasztronómia szerelmeseinek körében. Az alapító tagok az egyesületet a hazai strucc- és pulykatenyésztés alapelveinek figyelembe vételével a strucctenyésztés elterjesztésének elősegítésére, támogatására, a somogyi strucc- és pulykatenyésztők összefogása érdekében hozták létre, az 1997. évi CLVI. tv. 26.§ c/.3., 4., 8., 9. pontjára figyelemmel közhasznú jelleggel. Az egyesület célja továbbá a strucc- és pulykatenyésztés, valamint sturcchús fogyasztás népszerűsítése, ami az egészséges étrend egyik alapanyaga. Az egyesület népszerűsíteni kívánja ismeretterjesztő előadásokon, szakmai anyagok segítségével az egészséges, koleszterinszegény strucchús fogyasztását, aminek segítségével könnyen kialakíthatja saját egészséges étrendjét. Az egyesület céljai megvalósítása érdekében ismeretterjesztő, oktatási rendezvényeket szervez más futómadár szervezettel. Az egyesület feladata :Az egyesület feladata szakmai tanácsadás nyújtása, bemutatók, képzések, előadások szervezése, kiadványok megjelentetése, a megyében strucctenyésztéssel foglalkozók érdekeinek képviselete. Feladatul tűzi az egyesület a korszerű természet- és környezetbarát strucc- és pulykatenyésztési és tartási technológiák, eljárások kidolgozását, ismertetését, terjesztését, az állatvédelem keretei között a strucc haszonállatkénti elismertetését, valamint a struccvágóhidak munkájának segítése, ellenőrzése. Az egyesület bármely szolgáltatásából bárki részesülhet, a szolgáltatásokról és azok igénybevételének módjáról szórólapokon, szakfolyóiratokban, valamint az egyesület székhelyén kifüggesztett közleményekben tájékoztatja az érintetteket. Egyesületünket azért alapítottuk, hogy koordinálja elsősorban a somogyi ill. más megyékben lévő strucc tenyésztését, nevelését, értékesítését, különös tekintettel 10-12 hónapos vágóállatok egész évben történő értékesítésére. Mielőbb elérni, hogy az állományunk, minősített BIO állat legyen. Hosszútávú 5 éves szerződéssel biztosítani az Unios piacot, elérni a legmagasabb felvásárlási árakat, minden részét értékesíteni a madaraknak. Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk, a kapcsolat menüben.Strucchúsban az egészség! A strucc a legnagyobb testű madár, azonban nem tud repülni. Viszont 70 kilométer/óra futósebességével elnyerhetné a leggyorsabb kétlábú megtisztelő címet. Az 1900-as évek közepén tanulmányok sora számolt be tetszetős küllemű és egészséges vörös húsa fogyasztásának előnyeiről. Vizsgálatok igazolták, hogy a porhanyós, omlós strucchús érzékelhetően szaftosabb, lédúsabb a többi vörös húsnál, függetlenül az elkészítés módjától. Fogyasztása is igazi gasztronómiai élvezetet nyújt, az egészséges étrend, egészséges táplálkozás alapanyaga. Könnyen emészthető ,Kísérletekkel bizonyították, hogy a strucchús 77 százalékos víztartalmának túlnyomó többsége celluláris víz, amely magában az izomsejtben található, így a sütés-főzés során sem veszik el. Ezért emészthető könnyebben, mint vöröshús-társai. Feltehetően ezek a felismerések vezettek oda, hogy világszerte rohamosan növekszik az érdeklődés a marhahúsra emlékeztető, de még annál is sötétebb vörös strucchús iránt. Magyarországon 2000-ben 256 struccfarmot tartottak nyilván, s úgy tűnik, az óriás madár tartása nálunk is életképes alternatíva a mezőgazdasági vállalkozók számára. A fogyasztóknak pedig a strucchús egy kis változatosság megszokott étrendjükben. Akik már kóstolták, azok bizonyára "bennfentesként" emelik le az üzlet polcáról, mert ismerik és értékelik semmivel össze nem téveszthető zamatát. Azoknak, akik csak most barátkoznak a gondolattal, nem árt tudni, hogy a strucc húsának fehérjetartalma vetekszik a csirkéével, zsírtartalma és kalóriaértéke minimális, koleszterintartalma pedig csak fele, mint a csirkének. Vasban, foszforban, magnéziumban, káliumban gazdag, ezért a szakemberek különösen ajánlják várandós, szoptatós kismamáknak, diétázóknak, sportolóknak, testépítőknek, szív- és érrendszeri betegségben, magas vérnyomásban szenvedőknek, emésztési zavarokkal, bélpanaszokkal küszködőknek.

Kulcsszavak: hús , húsáru , húsfeldolgozás , húsipar , húsipari termék , húskészítmény , hústermék , strucc , strucc csibe , strucc hús , strucctenyészet , strucctenyésztés , strucctojás , strucctoll , vörös hús

Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete fotók

Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete - Tudakozó.hu